فهرست مطالب
میزان بقا سرطان ریه
نرخ بقا یا میزان بقا می تواند این تخمین را بزند که چند درصد از افراد مبتلا به یک نوع و مرحله خاص سرطان تا مدت معینی (معمولاً 5 سال) پس از تشخیص، همچنان عمر خواهند کرد. میزان بقا سرطان ریه نمی تواند تعیین کند که یک بیمار خاص دقیقا تا چه مدت زنده می ماند، اما ممکن است به افراد کمک کند تا درک بهتری از احتمال موفقیت درمان خود داشته باشند.
به خاطر داشته باشید که میزان بقا تخمینی است و اغلب بر اساس نتایج قبلی تعداد زیادی از افرادی است که به سرطان خاصی مبتلا بوده اند، بنابراین نمی تواند پیش بینی کند که بیمار مبتلا به سرطان ریه چند سال عمر می کند و در مورد یک فرد خاص دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد.
این آمار و ارقام می تواند گیج کننده باشد و ممکن است شما را به سوالات بیشتری سوق دهد. از اینرو با پزشک خود که با وضعیت شما آشنا است، در مورد اینکه چگونه این اعداد ممکن است در مورد شما صدق کنند، صحبت کنید.
بقای نسبی 5 ساله چیست؟

نسبتی است که میزان زنده ماندن افراد مبتلا به یک مرحله خاص از یک نوع سرطان را با میزان طول عمر سایر افراد در کل جمعیت مقایسه می کند. به عنوان مثال، وقتی بقای نسبی 5 ساله برای مرحله خاصی از سرطان ریه 60 درصد باشد، این بدان معناست که اگر شانس زنده ماندن (به مدت 5 سال) در افراد سالم جامعه، 100% باشد، بیماران مبتلا به سرطان ریه در آن مرحله خاص از بیماری، 60% شانس دارند که به مدت 5 سال زنده بمانند.
این اعداد در میزان بقا سرطان ریه از کجا می آیند؟
انجمن سرطان آمریکا برای ارائه آمار بقای انواع مختلف سرطان به اطلاعات پایگاه داده نظارت، اپیدمیولوژی و نتایج نهایی (SEER) که توسط موسسه ملی سرطان (NCI) نگهداری می شود، متکی است.
پایگاه داده SEER نرخ بقای نسبی 5 ساله را برای سرطان ریه سلول غیر کوچک (NSCLC) و سرطان ریه سلول کوچک (SCLC) بر اساس میزان گسترش سرطان، ردیابی می کند که در جداول زیر توضیح داده شده است. توجه کنید که پایگاه داده SEER سرطان ها را بر اساس مراحل AJCC TNM (مرحله 1، مرحله 2، مرحله 3، و غیره) گروه بندی نمی کند، بلکه سرطان ها را به مراحل موضعی، منطقه ای و دور دست دسته بندی می کند تا طول عمر سرطان ریه را تخمین بزند:
- موضعی: هیچ نشانه ای از گسترش سرطان به خارج از ریه وجود ندارد.
- منطقه ای: سرطان در خارج از ریه به ساختارها یا غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته است.
- دور دست: سرطان به قسمت های دور دست بدن مانند مغز، استخوان ها، کبد یا ریه دیگر گسترش یافته است.
نرخ بقای نسبی 5 ساله برای سرطان ریه سلول غیر کوچک NSCLC
این آمار بر اساس افراد مبتلا به NSCLC بین سال های 2012 و 2018 گرفته شده است.
مرحله SEER | میزان بقای نسبی 5 ساله |
موضعی* | 65% |
منطقه ای | 37٪ |
دور | 9٪ |
نرخ بقای نسبی 5 ساله برای سرطان ریه سلول کوچک SCLC
این آمار بر اساس افراد مبتلا به SCLC بین سال های 2012 و 2018 گرفته شده است.
مرحله SEER | میزان بقای نسبی 5 ساله |
موضعی* | 30% |
منطقه ای | 18٪ |
دور | 3٪ |
درک اعداد در میزان بقا سرطان ریه
- این اعداد فقط برای استیج سرطان در هنگام اولین تشخیص صدق می کند. اگر سرطان رشد کند، گسترش یابد یا پس از درمان عود کند، دیگر قابل استناد نیستند و اینکه بیمار مبتلا به سرطان ریه چقدر زنده میمونه را تنها پزشک به طور تقریبی به شما خواهد گفت.
- این اعداد همه موارد را در نظر نمی گیرند. میزان بقا بر اساس میزان گسترش سرطان گروه بندی می شود. اما عوامل دیگری مانند زیر گروه فرعی NSCLC، تغییرات ژنی در سلول های سرطانی، سن و سلامت کلی شما، و اینکه سرطان چگونه به درمان پاسخ می دهد نیز می تواند بر چشم انداز درمان شما تأثیر بگذارد.
- افرادی که اکنون مبتلا به NSCLC یا SCLC تشخیص داده شده اند، ممکن است چشم انداز بهتری نسبت به این اعداد داشته باشند. درمان ها در طول زمان بهبود یافته اند و این اعداد بر اساس نتایج درمان افرادی است که بین سال های 2012 و 2018 تشخیص داده شده و درمان شده اند.
طول عمر بیماران سرطانی چقدر است؟ | میزان بقا سرطان ریه
طول عمر بیماران سرطانی متاستاز ریه
در مواردی که سرطان ریه متاستاز میدهد معمولا نمیتوان آن را درمان کرد و طول عمر در متاستاز ریه تا ۵ سال به ۳ تا ۵٪ کاهش پیدا میکند. در مواردی که سرطان متاستاز پیدا میکند، درمان باید سیستمیک باشد؛ یعنی کل بدن را درگیر کند و در چنین مواردی معمولا از شیمی درمانی و پرتودرمانی (رادیوتراپی) استفاده میشود.

خلاصه مطلب
طول عمر مبتلایان به سرطان ریه NSCLC که تودهی سرطانی محدود به ریهها است، بقای پنج ساله حدود 65% درصد است اما بقای ۵ ساله در کسانی که سرطان ریه پیشرفته و غیر قابل جراحی دارند، حدود ۴% درصد است. همچنین طول عمر بیماران سرطان ریه SCLC در مرحله موضعی 30% درصد است.
در هر صورت زمان مرگ سرطان ریه و اینکه بیمار مبتلا به سرطان ریه بدخیم چقدر زنده می ماند قابل پیش بینی نیست و تیم پزشکی شما نهایت تلاش خود را می کنند تا درمان موفقی را پشت سر بگذارید.
دکتر احسان کرباسی دارای رتبه برتر بورد تخصصی رادیوتراپی انکولوژی در زمینه تشخیص و درمان سرطان با پرتودرمانی بسیار متبحر هستند و شما به راحتی می توانید برای درمان سرطان به ایشان مراجعه کنید. پرتودرمانی توسط ایشان با بروزترین تجهیزات و دستگاه های پرتودرمانی انجام می گیرد.
بیمارانی که نیاز به روش های تشخیصی و درمانی سرطان دارند می توانند از طریق لینک زیر با بهترین متخصص رادیوتراپی در تهران در ارتباط باشند.
امیدواریم با انتخاب بهترین متخصص سرطان دوران درمان خود را به خوبی سپری کنید و سلامتی خود را بدست آورید.