پرتودرمانی سرطان پوست

پرتودرمانی سرطان پوست
5/5 - (3 امتیاز)

پرتودرمانی سرطان پوست

سرطان پوست به رشد غیر طبیعی سلول های پوستی اطلاق می شود که بیشتر در پوست هایی که در معرض آفتاب هستند، بروز پیدا می کند. سرطان پوست که یک سرطان شایع هم هست، همچنین می تواند در مناطقی از پوست شما اتفاق بیفتد که معمولاً در معرض نور خورشید نیستند. سه نوع اصلی سرطان پوست وجود دارد: کارسینوم سلول بازال (BCC)، کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) و ملانوم. گزینه های درمانی شما برای سرطان پوست و ضایعات پیش سرطانی پوست، بسته به اندازه، نوع، عمق و محل ضایعات، متفاوت خواهد بود. یکی از این گزینه های درمانی، پرتودرمانی سرطان پوست یا پرتودرمانی برای سرطان پوست است که در این مطلب به تشریح آن می پردازیم.

در پرتودرمانی از پرتو های پر قدرت انرژی (مانند اشعه ایکس) یا ذرات (مانند فوتون یا الکترون) برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سرطان پوست  لطفا کلیک کنید.

 

چه زمانی از رادیوتراپی سرطان پوست استفاده می شود؟

پرتو درمانی برای پوست
رادیوتراپی برای سرطان پوست

اگر تومور بسیار بزرگ باشد یا در ناحیه ای از پوست باشد که برداشتن آن با جراحی دشوار است ، ممکن است از پرتو درمانی به عنوان درمان اصلی استفاده شود. پرتو درمانی برای سرطان پوست همچنین می تواند برای برخی از بیماران که به دلیل بیماریهای زمینه ای نمی توانند جراحی کنند، نیز مفید باشد. پرتو درمانی غالباً می تواند سرطان های پوستی سلول بازال (BCC) یا سنگفرشی (SCC) را درمان کند و همچنین می تواند رشد سرطان های پیشرفته تر را به تأخیر بیندازد و زمینه را برای درمان سرطان پوست بدخیم فراهم سازد.

همچنین می توان پرتو درمانی سرطان پوست را با سایر روش های درمانی از جمله جراحی، ترکیب کرد. به عنوان مثال، می توان از پرتو درمانی سرطان پوست پس از جراحی به عنوان یک درمان کمکی (آدجوانت) به منظور از بین بردن مناطق کوچکی از سلول های سرطانی باقی مانده که در حین جراحی قابل مشاهده نبوده اند، استفاده کرد. این امر خطر عود سرطان پس از جراحی را کاهش می دهد. همچنین ممکن است از پرتو درمانی سرطان پوست برای کمک به درمان سرطان پوستی که به غدد لنفاوی یا سایر اندام ها گسترش یافته نیز استفاده شود.

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان پوست چقدر است؟ (کلیک کنید)

پرتودرمانی سرطان پوست چگونه انجام می شود؟

رادیوتراپی سرطان پوست
پرتودرمانی سرطان پوست

هنگامی که از پرتو درمانی سرطان پوست برای درمان سرطان پوست استفاده می شود، تابش از خارج بدن بر روی تومور متمرکز می شود. این کار اغلب با استفاده از پرتوی اشعه ایکس کم انرژی (پرتو درمانی سطحی) یا الکترون (تابش پرتو الکترون) انجام می شود. این نوع پرتو درمانی عمیق تر از پوست نفوذ نمی کند. این امر کمک می کند تا میزان عوارض جانبی سایر اندام ها و بافت های بدن کمتر شود.

انجام پپرتو درمانی سرطان پوست تقریباً شبیه عکس برداری با اشعه ایکس است، اما تابش آن قوی تر است و هدف آن دقیقاً محل سرطان است. این روش بدون درد است. هر جلسه پرتو درمانی سرطان پوست فقط چند دقیقه طول می کشد، اگرچه با در نظر گرفتن زمان آماده شدن (قرار دادن شما در محل درمان) طولانی تر می شود.

بسته به ناحیه تحت درمان، ممکن است یک علامت کوچک روی پوست تان زده شود. این به اعضای تیم کمک می کند تا پرتو تابش را به سمت تومور هدایت کنند.

تیم انکولوژی رادیوتراپی به سهولت درمان شما بسیار اهمیت می دهد. با تیم درمانی خود صحبت کنید تا موقعیت قرارگیری شما روی تخت درمان راحت باشد. اگر به دلیل عدم حرکت بر روی دستگاه، دچار اضطراب شدید، به تکنسین اطلاع دهید. پزشک می تواند برای افزایش آرامش شما دارو تجویز کند.

پس از پایان درمان، تحت نظر انکولوژیست رادیوتراپی خواهید بود. همانطور که تومور بهبود می یابد و عوارض کمتر می شود، به ویزیت های کمتری نیاز خواهید داشت. از پزشک خود بخواهید یک سابقه کتبی در مورد درمان شما ارائه دهد.

 

عوارض پرتودرمانی سرطان پوست

 

عوارض جانبی پرتو درمانی سرطان پوست برای سرطان پوست معمولاً محدود به ناحیه ای است که تابش صورت می گیرد و می تواند شامل موارد زیر باشد:

  •         تحریک پوست، از قرمزی تا پوسته پوسته شدن
  •         تغییر در رنگ پوست
  •         ریزش مو در ناحیه تحت درمان
  •         آسیب به غدد بزاقی و دندان هنگام درمان سرطان در نزدیکی این ساختارها

با طولانی تر شدن دوره درمان ، این عوارض ممکن است بدتر شوند.

گاهی اوقات پس از گذشت 20-15 سال، سرطان های جدید پوست در مناطقی ایجاد می شوند که قبلاً تحت تابش اشعه درمان شده بودند. به همین دلیل کمتر از پرتو درمانی سرطان پوست در جوانان استفاده می شود.

پرتو درمانی برای افرادی که دارای برخی بیماری های ارثی هستند (مانند سندرم سلول بازال یا گزرودرما پیگمنتوزوم)، افرادی که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای سرطان های جدید باشد، یا برای افرادی که به بیماری های بافت همبند (مانند لوپوس یا اسکلرودرمی) مبتلا هستند، توصیه نمی شود، چرا که ممکن است شرایط را بدتر کند.

 

مراقبت های بعد از پرتودرمانی سرطان پوست

رادیوتراپی سرطان پوست
مراقبت های بعد از رادیوتراپی

برای مراقبت از خود روش های زیر را در نظر بگیرید:

  •         برای استراحت بیشتر برنامه ریزی کنید.
  •         رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  •         به دنبال حمایت عاطفی باشید.
  •         پوست را با لوسیون های مورد تایید تیم مراقبت های بهداشتی خود درمان کنید.
  •         قرار گرفتن در معرض آفتاب را به حداقل برسانید.

 

بهترین متخصص پرتو درمانی در تهران | بهترین متخصص رادیوتراپی سرطان های پوست

بهترین متخصص پرتودرمانی در تهران
بهترین متخصص پرتو درمانی در تهران – متخصص پرتودرمانی

چنانچه در جستجوی بهترین متخصص رادیوتراپی تهران هستید و بارها متخصصین رادیوتراپی تهران و لیست مراکز رادیوتراپی خصوصی در تهران را بررسی کرده اید، اما همچنان به نتیجه مساعدی نرسیده اید، به شما دکتر احسان کرباسی را معرفی می کنیم.

درباره دکتر احسان کرباسی بیشتر بدانید

دکتر احسان کرباسی دارای بورد تخصصی رادیوتراپی انکولوژی_پرتودرمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران راه را برای درمان شما کوتاه می کند.

جهت ارتباط با بهترین مرکز پرتو درمانی تهران لطفا کلیک کنید.

منبع: cancer.org

2 دیدگاه دربارهٔ «پرتودرمانی سرطان پوست»

  1. حامد مهدی نژاد

    سلام من کانسر با منشا ناشناخته دارم
    گردنم همرراه با ریه در گیر است پارسال برج ۹ رادیوتراپی گردن شدم بعد از اتمام رادیو قسمت تابش شروع به سیاه شدن کردو شروع به ایجاد ندول کرد و مثل فیبروز گردنم سفت شد الان هم سفت است نمیتونم حرکت بدم دیسفاژی هم دارم از قسمت سیاه نمونه گرفتم متاستاز پوستی بود گردنم کلا قسمت سیاهی نکروز شد و ریخت و زخم شد که فعلا هم خوب نشده
    الان زلودا دوماه است که میخورم اما فرقی نکرده حتی ندول ها زیاد شده بنظر شما با این فاصله زمانی که پارسال انجام دادم میشه رادیوتراپی دوباره کرد یا نه
    ایا زخم ها گردن مانع نیست برای رادیو تراپی یا هست چون فکر نکنم دارو جواب بده
    دکتر انکلو من دکتر امامی است

    1. دپارتمان تحقیقات

      با سلام
      حتما معاینه حضوری لازم است جهت اینکه می‌توان از براکی تراپی استفاده کرد یا خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن