طول عمر بیماران سرطان پستان

طول عمر بیماران سرطان پستان
5/5 - (1 امتیاز)

طول عمر بیماران سرطان پستان

طول عمر بیماران سرطان پستان می تواند به شما نشان بدهد که چند درصد از افرادی که مبتلا به یک مرحله خاص از یک نوع سرطان هستند، بعد از سپری کردن یک مدت معین (معمولا 5 سال)، زنده خواهند ماند. نمودارهای طول عمر بیماران سرطان پستان نمی تواند به شما بگویند که طول عمر شما چقدر خواهد بود، اما ممکن است به شما کمک کنند تا درک بهتری از احتمال موفقیت درمان تان داشته باشید.

به خاطر داشته باشید که طول عمر بیماران سرطان پستان، تخمینی است و اغلب بر اساس نتایج قبلی تعداد زیادی از افرادی است که سرطان خاصی داشته اند، اما این معیار نمی تواند پیش بینی کند که در مورد یک فرد خاص چه اتفاقی خواهد افتاد. این آمار می تواند گیج کننده باشد و ممکن است شما را به سوالات بیشتری سوق دهد.

بقای نسبی 5 ساله سرطان پستان چیست؟

نسبتی است که طول عمر بیماران سرطان پستان زنان مبتلا به یک مرحله خاص از یک نوع سرطان را با میزان طول عمر سایر زنان در کل جمعیت مقایسه می کند. به عنوان مثال، وقتی بقای نسبی 5 ساله برای مرحله خاصی از سرطان پستان 90 درصد باشد، این بدان معناست که اگر شانس زنده ماندن (به مدت 5 سال) در زنان سالم جامعه، 100% باشد، طول عمر بیماران سرطان پستان در آن مرحله خاص از بیماری، 90% شانس دارند که به مدت 5 سال زنده بمانند.

میزان بقا در بیمار مبتلا به سرطان پستان

میزان بقا در بیمار مبتلا به سرطان پستان

انجمن سرطان آمریکا برای ارائه آمار طول عمر بیماران سرطان پستان به اطلاعات پایگاه نظارت، اپیدمیولوژی و بقا سرطان (SEER) که توسط موسسه ملی سرطان (NCI) نگهداری می شود، استناد می کند.

پایگاه SEER بقای نسبی 5 ساله سرطان پستان را بر اساس میزان گسترش سرطان دنبال می کند. با این حال، پایگاه SEER سرطان ها را بر اساس مراحل سرطان پستان یا استیج (استیج 1، استیج 2، استیج 3، و غیره) گروه بندی نمی کند. بلکه، سرطان ها را به مراحل موضعی، منطقه ای و دور دسته بندی می کند:

  •         موضعی: هیچ نشانه ای از گسترش سرطان به خارج از پستان وجود ندارد.
  •         منطقه ای: سرطان در خارج از پستان به ساختارها یا غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته است.
  •         دور: سرطان به نقاط دورتر بدن مانند ریه ها، کبد یا استخوان ها گسترش یافته است.

بقای نسبی 5 ساله برای سرطان پستان

این اعداد بر اساس زنانی است که بین سال‌ های 2011 تا 2017 به سرطان سینه مبتلا شده‌ اند:

مرحله SEER

میزان بقای نسبی 5 ساله

موضعی*

99%

منطقه ای

86٪

دوردست

29٪

 *کارسینوم داکتال درجا (DCIS) در این طبقه بندی قرار نمیگیرد. منظور از موضعی، فقط کارسینوم مهاجم پستان است که البته به جایی گسترش نیافته است.

طول عمر بیمارن سرطان پستان بعد از عمل

طول عمر بیماران سرطان پستان بعد از عمل به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

مرحله سرطان : سرطان پستان در چهار مرحله طبقه بندی می شود. هرچه مرحله سرطان بالاتر باشد، خطر مرگ ناشی از آن بیشتر است.
نوع سرطان : سرطان پستان به دو نوع اصلی تقسیم می شود: سرطان مهاجم و سرطان غیر مهاجم. سرطان مهاجم خطرناک تر از سرطان غیر مهاجم است.
سن بیمار : زنان مسن بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پستان هستند.
وضعیت سلامت عمومی بیمار : زنانی که بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی یا دیابت دارند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پستان هستند.

طول عمر بیماران سرطان پستان بعد از پروتودرمانی

طول عمر بیماران سرطان پستان بعد از پرتودرمانی سرطان پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

وضعیت سلامت عمومی بیمار : زنانی که بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی یا دیابت دارند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پستان هستند.
میزان تابش : میزان تابش دریافتی توسط بیمار می تواند بر طول عمر بیماران سرطان پستان تأثیر بگذارد.

طول عمر بیمارن سرطان پستان بعد از شیمی درمانی

طول عمر بیمارن سرطان پستان بعد از شیمی درمانی

طول عمر بیماران سرطان پستان بعد از شیمی درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

مرحله سرطان : سرطان پستان در چهار مرحله طبقه بندی می شود. هرچه مرحله سرطان بالاتر باشد، خطر مرگ ناشی از آن بیشتر است.

نوع سرطان : سرطان پستان به دو نوع اصلی تقسیم می شود: سرطان مهاجم و سرطان غیر مهاجم. سرطان مهاجم خطرناک تر از سرطان غیر مهاجم است.

سن بیمار : زنان مسن بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پستان هستند و طول عمر بیماران سرطان پستان که سن بیشتر دارند کمتر است.

وضعیت سلامت عمومی بیمار : زنانی که بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی یا دیابت دارند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پستان هستند.

نوع داروهای شیمی درمانی : نوع داروهای شیمی درمانی که بیمار دریافت می کند، می تواند بر طول عمر بیماران سرطان پستان تأثیر بگذارد.

آیا سرطان پستان کشنده است؟

پاسخ کوتاه به این سوال این است که بله، سرطان پستان می تواند کشنده باشد. با این حال، پاسخ طولانی تر این است که میزان کشندگی سرطان پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد. طول عمر بیماران سرطان پستان که در مرحله اولیه سرطان پستان تشخیص داده می شوند و تحت درمان قرار می گیرند، شانس زنده ماندن طولانی مدت بالایی دارند.

چه موقع سرطان پستان کشنده است؟

سرطان پستان زمانی کشنده است که سلول های سرطانی از پستان به سایر قسمت های بدن گسترش یابند (متاستاز). هنگامی که سرطان پستان متاستاز می کند، می تواند به استخوان ها، کبد، ریه ها و سایر اندام ها حمله کند و باعث آسیب و مرگ سلول های سالم شود.

کدام نوع سرطان پستان کشنده است؟

همه انواع سرطان پستان می توانند کشنده باشند، اما برخی از انواع آن خطرناک تر از بقیه هستند.

سرطان پستان مهاجم شایع ترین نوع سرطان پستان است و خطرناک ترین نوع آن نیز محسوب می شود. سرطان پستان مهاجم به این معناست که سلول های سرطانی از مجاری یا لوبول های پستان به بافت های اطراف گسترش یافته اند.

سرطان پستان غیر مهاجم به این معناست که سلول های سرطانی هنوز در مجاری یا لوبول های پستان محدود شده اند و به بافت های اطراف گسترش نیافته اند. سرطان پستان غیر مهاجم معمولاً کشنده نیست، اما اگر درمان نشود، ممکن است به سرطان پستان مهاجم تبدیل شود.

سرطان پستان التهابی نوع نادری از سرطان پستان است که باعث التهاب شدید پستان می شود. سرطان پستان التهابی معمولاً در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و خطر مرگ ناشی از آن نسبت به سایر انواع سرطان پستان بیشتر است.

سرطان پستان متاستاتیک نوع پیشرفته ای از سرطان پستان است که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است. سرطان پستان متاستاتیک معمولاً کشنده است، اما با درمان مناسب، برخی از بیماران می توانند مدت طولانی زنده بمانند.

زمان مرگ بیماران مبتلا به سرطان پستان

زمان مرگ بیماران مبتلا به سرطان پستان

با این حال، سرطان پستان که در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود، خطرناک تر است. سرطان پستان در مرحله III، که به معنای گسترش سرطان به غدد لنفاوی زیر بغل است، 72 درصد خطر مرگ در 5 سال را دارد. سرطان پستان در مرحله IV، که به معنای گسترش سرطان به سایر قسمت های بدن است، 23 درصد خطر مرگ در 5 سال را دارد.

 

احتمال مرگ در سرطان پستان

  •         زنانی که اکنون مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده می شوند، ممکن است چشم انداز بهتری نسبت به این اعداد داشته باشند. درمان ها با گذشت زمان بهبود می یابند و این اعداد بر اساس زنانی است که حداقل پنج سال زودتر تشخیص داده شده و درمان شده اند.
 
  •         این اعداد فقط برای استیج سرطان در هنگام اولین تشخیص صدق می کند. اگر سرطان رشد کند، گسترش یابد یا پس از درمان عود کند، دیگر قابل استناد نیستند.
 
  •         این اعداد همه موارد را در بر نمی گیرند. میزان بقا بر اساس میزان گسترش سرطان گروه‌ بندی می ‌شود، اما سن، سلامت کلی، میزان واکنش سرطان به درمان، گرید تومور، وجود گیرنده‌ های هورمونی روی سلول ‌های سرطانی، وضعیت HER2 و سایر عوامل نیز می ‌توانند بر آن تاثیر بگذارند.
 
  •          طول عمر بیماران سرطان پستان سه گانه منفی با موارد فوق متفاوت است.
 
  •        طول عمر بیماران سرطان پستان التهابی با موارد فوق متفاوت است.

علت مرگ بعد از عمل سرطان پستان

علت مرگ بعد از عمل سرطان پستان می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله:

عوارض عمل : عوارضی مانند عفونت، خونریزی یا لخته شدن خون می تواند خطر مرگ بعد از عمل را افزایش دهد.

عدم رعایت دستورالعمل های پزشک : عدم رعایت دستورالعمل های پزشک، مانند عدم مصرف داروهای تجویز شده یا عدم پیگیری منظم، می تواند خطر مرگ بعد از عمل را افزایش دهد.

در اینجا برخی از علل خاص مرگ بعد از عمل سرطان پستان آورده شده است:

مرگ ناشی از سرطان پستان : در برخی موارد، سرطان پستان می تواند به سایر قسمت های بدن گسترش یابد (متاستاز). در این موارد، حتی اگر سرطان در جراحی اولیه برداشته شود، ممکن است در سایر قسمت های بدن رشد کند و باعث مرگ شود.
مرگ ناشی از عوارض عمل : عوارضی مانند عفونت، خونریزی یا لخته شدن خون می تواند خطر مرگ بعد از عمل را افزایش دهد. این عوارض معمولاً در صورت تشخیص و درمان زودهنگام قابل درمان هستند.

مرگ ناشی از سایر بیماری ها : بیمارانی که سرطان پستان دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سایر بیماری ها مانند بیماری قلبی یا دیابت هستند. این بیماری ها می توانند خطر مرگ بعد از عمل را افزایش دهند.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان به سرطان پستان مبتلا هستید، مهم است که با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای عمل سرطان پستان صحبت کنید. پزشک می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید که آیا عمل برای شما مناسب است یا خیر.

برای اطلاع از رادیوتراپی سرطان سینه الیگومتاستاتیک کلیک کنید.

بیمار مبتلا به سرطان پستان چقدر زنده میمونه؟

زنانی که علائم سرطان پستان دارند و در مرحله اولیه سرطان پستان تشخیص داده می شوند و تحت درمان قرار می گیرند، شانس زنده ماندن طولانی مدت بالایی دارند. در واقع، طبق آمار انجمن سرطان آمریکا، 90 درصد از زنانی که در مرحله اولیه سرطان پستان تشخیص داده می شوند، حداقل 5 سال زنده می مانند.

با این حال، حتی زنانی که در مراحل پیشرفته سرطان پستان تشخیص داده می شوند نیز می توانند امید به زندگی طولانی داشته باشند. طبق آمار انجمن سرطان آمریکا، 23 درصد از زنانی که در مرحله III سرطان پستان تشخیص داده می شوند، حداقل 5 سال زنده می مانند.

بهترین مرکز رادیوتراپی در تهران | بهترین متخصص پرتودرمانی در تهران​

بهترین متخصص پرتودرمانی در تهران
بهترین متخصص پرتو درمانی در تهران

چنانچه در جستجوی بهترین متخصص رادیوتراپی تهران هستید و بارها متخصصین رادیوتراپی تهران و لیست مراکز رادیوتراپی خصوصی در تهران را بررسی کرده اید ، اما همچنان به نتیجه مساعدی نرسیده اید ، به شما دکتر احسان کرباسی را معرفی می کنیم.

درباره دکتر احسان کرباسی بیشتر بدانید

دکتر احسان کرباسی دارای بورد تخصصی رادیوتراپی انکولوژی_پرتودرمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران راه را برای درمان شما کوتاه می کند.

جهت ارتباط با بهترین مرکز پرتو درمانی تهران لطفا کلیک کنید.

شاد و تندرست باشید.

4 دیدگاه دربارهٔ «طول عمر بیماران سرطان پستان»

  1. همسرم سرطان پستان داشتند عمل کردن سال ۹۹ و همه چیز خوب بود و‌ مشکلی اصلا نبود و اردیبهشت امسال ۱۴۰۳ درد داشتن توی کمر که بعد از چکاپهای مختلف و‌ نهایتا پت اسکن مشخص شد متاستاز کردن توی استخوان و خیلی اندک در ریه ..شیمی درمانی شدن ۶‌دوره درمانی که داروی جمزار و تاکستول و زومتا تزریق شد و آخرین جلسه تزریق رو فردا انجام میده ..دکترش میگه اعتقادی به پرتو درمانی با دستگاه سایبرنایف ندارن و باید ایشون با داروهای شیمی درمانی ادامه بدن ..خ‌واستم ببینم اولا باید ما پت اسکن جدید بدیم یا خیر و اینکه ایا با این دستگاه امکان پرتو درمانی هست یا خیر ..ممنونم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن