علائم سرطان پروستات چیست؟

علائم سرطان پروستات چیست؟
5/5 - (2 امتیاز)

علائم سرطان پروستات چیست ؟ | سرطان پروستات علائم

بیشتر سرطان های پروستات در مراحل اولیه و از طریق غربالگری سرطان پروستات کشف می شوند. مراحل اولیه سرطان پروستات معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند. با این حال علائم سرطان پروستات پیشرفته تر گاهی اوقات می ‌توانند به شرح زیر باشند:

  •         مشکلات ادراری، از جمله جریان آهسته یا ضعیف ادرار یا نیاز به دفع مکرر ادرار، به ویژه در شب هنگام
  •         وجود خون در ادرار یا منی
  •         مشکل در نعوظ (اختلال نعوظ)
  •         درد در باسن، کمر (ستون فقرات)، قفسه سینه (دنده ها)، یا سایر نواحی ناشی از سرطانی که به استخوان ها گسترش یافته است.
  •         ضعف یا بی حسی در پاها، یا حتی از دست دادن کنترل مثانه یا روده در اثر فشار آوردن سرطان بر نخاع

در صورت وجود یکی از این مشکلات دچار استرس نشوید زیرا بیشتر این مشکلات به احتمال زیاد ناشی از چیزی غیر از سرطان پروستات است. به عنوان مثال، مشکل در ادرار کردن اغلب ناشی از هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)، یعنی رشد توده غیر سرطانی پروستات است. با این حال، مهم است که در صورت داشتن هر یک از این علائم، آن را به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز بتوان علت دقیق را کشف و درمان کرد. برخی از مردان ممکن است برای بررسی سرطان پروستات به آزمایشات بیشتری نیاز داشته باشند.برای پیشگیری از سرطان پروستات کلیک کنید.

از کجا بفهمیم سرطان پروستات داریم

چگونه بفهمیم سرطان داریم؟ اگر احساس مشکلاتی در مثانه، دفع ادرار، یا تغییرات در نحوه ادرار کردن داشته باشید، یا اگر مشکوک به وجود سرطان پروستات باشید، اهمیت ارائه مشکلات خود به پزشک بسیار زیاد است. علایمی همچون ادرار رنگ زرد تیره، نفخ شدن ادرار، کاهش قطره ادرار، دفع ادرار ناکامل، خون در ادرار یا مني، درد و ناراحتی در منطقه پروستات و تغییرات در فعالیت جنسی ممکن است نشانه‌های سرطان پروستات باشند. 

برای تشخیص دقیق و توصیه‌های درمانی، بهتر است با پزشک مشورت کنید و آزمایشات و بررسی‌های لازم را انجام دهید.

مقایسه دو روش درمان اصلی سرطان پروستات جراحی و پرتو درمانی

علائم سرطان پروستات با عکس

علائم سرطان پروستات با عکس

علائم ظاهری سرطان پروستات

سرطان پروستات معمولاً علائم ظاهری ایجاد نمی کند. با این حال، در مراحل پیشرفته، ممکن است باعث بزرگ شدن پروستات شود که می تواند باعث ایجاد علائم زیر شود:

تورم در ناحیه لگن یا بیضه ها
مشکل در ادرار کردن، مانند تکرر ادرار، مشکل در شروع یا توقف ادرار، یا ضعف جریان ادرار
خون در ادرار یا مایع منی

اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و آزمایشات تشخیصی را برای تعیین اینکه آیا سرطان دارید یا خیر، انجام دهد.

تشخیص سرطان پروستات و درمان زودهنگام سرطان پروستات بسیار مهم است. تشخیص زودهنگام می تواند به درمان موفقیت آمیز سرطان پروستات کمک کند.

اولین علائم سرطان پروستات

علائم اولیه سرطان پروستات : علائم ابتدایی سرطان پروستات معمولاً در مراحل اولیه هیچ علامتی ایجاد نمی کند. با این حال، با رشد سرطان، ممکن است علائم زیر ظاهر شوند:

تکرر ادرار، به ویژه در شب
مشکل در شروع یا توقف ادرار
ضعف جریان ادرار
خون در ادرار یا مایع منی
درد در ناحیه لگن یا کمر
اختلال در نعوظ

مهم ترین علائم سرطان پروستات

مهم ترین علائم سرطان پروستات | علائم پروستات سرطان

مهمترین علامت سرطان پروستات شامل:

تکرر ادرار، به ویژه در شب شایع ترین علامت سرطان پروستات است. این علامت زمانی رخ می دهد که سرطان باعث بزرگ شدن پروستات می شود و مثانه را تحت فشار قرار می دهد. این می تواند باعث شود که مثانه به سرعت پر شود و نیاز به تخلیه مکرر داشته باشد.

مشکل در شروع یا توقف ادرار نیز می تواند نشانه ای از سرطان پروستات باشد. این علامت زمانی رخ می دهد که سرطان باعث آسیب به عصب هایی می شود که کنترل مثانه را بر عهده دارند. این می تواند باعث شود که مثانه به طور کامل تخلیه نشود یا اینکه به سختی بتوان ادرار را متوقف کرد.

ضعف جریان ادرار نیز می تواند نشانه ای از سرطان پروستات باشد. این علامت زمانی رخ می دهد که سرطان باعث بزرگ شدن پروستات می شود و مثانه را تحت فشار قرار می دهد. این می تواند باعث شود که ادرار به آرامی جریان یابد یا اینکه جریان ادرار قطع شود.

خون در ادرار یا مایع منی نیز می تواند نشانه ای از سرطان پروستات باشد. این علامت زمانی رخ می دهد که سرطان باعث آسیب به رگ های خونی در پروستات یا مثانه می شود.

این علائم نشانه سرطان پروستات هستند و تشخیص و درمان زودهنگام سرطان پروستات می تواند به بهبود شانس بهبودی کمک کند.

برای اطلاع از علائم اصلی سرطان ها کلیک کنید.

علائم سرطان پروستات در کودکان

سرطان پروستات در کودکان بسیار نادر است. در واقع، تنها حدود 0.2 درصد از سرطان های دوران کودکی در پسران سرطان پروستات است. علائم سرطان پروستات در کودکان ممکن است مشابه علائم سرطان پروستات در بزرگسالان باشد، اما ممکن است متفاوت نیز باشد.

علائم سرطان پروستات در جوانان

سرطان پروستات در جوانان بسیار نادر است. در واقع، تنها حدود 0.2 درصد از سرطان های دوران بزرگسالی در مردان زیر 40 سال سرطان پروستات است. با این حال، این بدان معنا نیست که جوانان نمی توانند به سرطان پروستات مبتلا شوند.

علائم سرطان پروستات در جوانان ممکن است مشابه علائم سرطان پروستات در بزرگسالان باشد، اما ممکن است متفاوت نیز باشد. برخی از علائم احتمالی سرطان پروستات در جوانان عبارتند از:

تورم در ناحیه لگن
درد در استخوان ها یا مفاصل
کاهش وزن
خستگی

علائم سرطان پروستات در سالمندان

علائم سرطان پروستات در سالمندان

علائم سرطان پروستات در سالمندان مشابه علائم سرطان پروستات در مردان در هر سنی است. با این حال، برخی از علائم ممکن است در سالمندان شایع تر یا قابل توجه تر باشند. شخیص و درمان زودهنگام سرطان پروستات در سالمندان بسیار مهم است. تشخیص زودهنگام می تواند به درمان موفقیت آمیز سرطان پروستات در سالمندان کمک کند.

علائم سرطان پروستات زنان

علائم سرطان پروستات در زنان : زنان دارای غده پروستات نیستند، بنابراین نمی توانند به سرطان پروستات مبتلا شوند. با این حال، زنان ممکن است دارای غدد شبه پروستات باشند که در قسمت جلو واژن قرار دارند. این غدد شبیه به غده پروستات در مردان هستند و می توانند تحت تأثیر سرطان قرار گیرند.

سرطان غدد شبه پروستات در زنان بسیار نادر است. علائم این سرطان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تکرر ادرار
مشکل در شروع یا توقف ادرار
ضعف جریان ادرار
خون در ادرار 
درد در ناحیه لگن یا کمر

اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و آزمایشات تشخیصی را برای تعیین اینکه آیا سرطان دارید یا خیر، انجام دهد.

علائم سرطان پروستات در مردان

سرطان پروستات شایع ترین سرطان در مردان است. علائم سرطان پروستات معمولاً در مراحل اولیه ظاهر نمی شوند. با این حال، برخی از علائم احتمالی سرطان پروستات عبارتند از:

تکرر ادرار، به ویژه در شب
مشکل در شروع یا توقف ادرار
ضعف جریان ادرار
خون در ادرار یا مایع منی
درد در ناحیه لگن یا کمر
اختلال در نعوظ

اگر هر یک از این علائم را دارید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و آزمایشات تشخیصی را برای تعیین اینکه آیا سرطان پروستات دارید یا خیر، انجام دهد.آیا انزال میتواند از سرطان پروستات پیشگیری کند؟

علائم هشدار دهنده سرطان

سرطان پروستات و کمردرد

ارتباط سرطان پروستات و کمردرد:

  • متاستاز به استخوان: سرطان پروستات می‌تواند به استخوان‌ها، به خصوص ستون فقرات، لگن و دنده‌ها، گسترش یابد (متاستاز). این متاستاز می‌تواند باعث درد استخوان، از جمله کمردرد، شود.
  • فشار بر روی اعصاب: در برخی موارد، تومور پروستات یا غدد لنفاوی متورم می‌توانند به اعصاب اطراف فشار وارد کنند و باعث درد در ناحیه کمر، لگن یا پاها شوند.

علائم هشدار دهنده سرطان

علائم هشدار دهنده‌ی سرطان پروستات که علائم حتمی سرطان پروستات هستند عبارتند از:

تغییر در عادات ادراری: افزایش فراوانی ادرار رفتن، حاشیه ادراری ضعیف، احساس نیاز مکرر به ادرار رفتن به ویژه شب‌ها.

درد یا سوزش: درد یا سوزش در هنگام ادرار رفتن، دردهای منطقه کمری یا حوضه.

ضعف جنسی: مشکلات در رابطه جنسی یا انتقال ناکامی به ادرار.

خون در ادرار یا منی: دیدن خون در ادرار یا منی ممکن است نشانه باشد.

تغییرات در شکل ادرار: تغییر در شکل ادرار، مثل ادرار دهانه‌ای یا تیره‌تر شدن ادرار.

انقباضات مکرر به ادرار: انقباضات یا فشار به ادرار که ممکن است نشانه باشد.

هرچند که این علائم ممکن است ناشی از دلایل دیگر نیز باشند، اما اگر این علائم طولانی‌مدت و یا به شدت احساس شوند، مراجعه به پزشک برای ارزیابی دقیق و تشخیص صحیح ضروری است. برای آگاهی از رژیم غذایی سرطان پروستات کلیک کنید.

علائم سرطان پروستات بدخیم

  • خون در ادرار یا منی
  • درد در ناحیه کمر، لگن یا ران ها
  • ضعف یا بی حسی در پاها یا پاها
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • خستگی

علائم سرطان پروستات پیشرفته | علائم سرطان پروستات حاد

علائم سرطان پروستات شدید می‌توانند متنوع باشند و به محل گسترش سرطان بستگی دارند. شایع‌ترین علامت، درد استخوانی است که معمولاً در کمر، لگن یا دنده‌ها احساس می‌شود و می‌تواند مداوم یا تیرکشنده باشد. خستگی شدید و احساس ناخوشی عمومی نیز از علائم شایع هستند. در صورت گسترش سرطان به استخوان‌های ستون فقرات، ممکن است علائم فشردگی نخاع مانند درد کمر، ضعف یا بی‌حسی در پاها و مشکلات کنترل مثانه یا روده بروز کند.
 
همچنین، مشکلات ادراری مانند تکرر ادرار، جریان ضعیف ادرار و وجود خون در ادرار یا منی ممکن است مشاهده شوند. در موارد پیشرفته، کاهش وزن غیرقابل توضیح، تورم در پاها یا مچ پا، و تنگی نفس نیز ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این علائم را تجربه می‌کنید، مهم است که به پزشک خود مراجعه کنید تا علت آن بررسی شود.
 

علائم سرطان پروستات در سونوگرافی

سونوگرافی به تنهایی نمی تواند سرطان پروستات را تشخیص دهد، اما می تواند به شناسایی مناطقی که ممکن است مشکوک به سرطان باشند کمک کند. این مناطق ممکن است در سونوگرافی به صورت زیر ظاهر شوند:

  • هیپواکویک: این به معنای ناحیه ای است که در مقایسه با بافت پروستات طبیعی، امواج صوتی را کمتر منعکس می کند و در تصویر سونوگرافی تیره تر به نظر می رسد. این می تواند نشانه ای از سرطان باشد، اما می تواند ناشی از سایر بیماری ها مانند التهاب نیز باشد.
  • نامنظم یا نامشخص: سرطان پروستات می تواند باعث شود که مرز بین پروستات و بافت های اطراف نامنظم یا نامشخص شود.
  • افزایش جریان خون: در سونوگرافی داپلر، افزایش جریان خون در یک ناحیه خاص از پروستات می تواند نشانه ای از سرطان باشد.
  • کلسیفیکاسیون: گاهی اوقات، سرطان پروستات می تواند باعث ایجاد کلسیفیکاسیون (رسوبات کلسیم) در پروستات شود که در سونوگرافی به صورت نقاط روشن دیده می شوند. با این حال، کلسیفیکاسیون ها می توانند ناشی از سایر بیماری ها نیز باشند.
برای تشخیص سرطان پروستات حتما باید آزمایش PSA داده شود.
 

علائم سرطان پروستات خوش خیم

علائم BPH (بزرگی خوش‌خیم پروستات) می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • تکرر ادرار: نیاز به ادرار کردن بیشتر از حد معمول، به خصوص در شب
  • اضطرار ادرار: احساس نیاز فوری به ادرار کردن
  • دشواری در شروع یا توقف ادرار
  • جریان ادرار ضعیف یا منقطع
  • احساس تخلیه نشدن کامل مثانه
  • قطره قطره آمدن ادرار پس از اتمام ادرار کردن
بعد از تشخیص سرطان پروستات باید فورا بهترین درمان سرطان پروستات توسط متخصص درمان سرطان پروستات شروع شود تا از گرید بالا و رشد تومور جلوگیری شود.

علائم سرطان پروستات نی نی سایت

در نی‌نی سایت، کاربران در مورد علائم سرطان پروستات مانند مشکل در ادرار کردن، وجود خون در ادرار یا مایع منی و درد در ناحیه لگن سوال می‌پرسند و تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند. همچنین در مورد بهترین دکتر پروستات در تهران از یکدیگر سوال می‌کنند. اما برای تشخیص یا درمان سرطان پروستات باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

برای اطلاع بیشتر در مورد علائم سرطان پروستات در سالمندان کلیک کنید.

برای برگشت به صفحه اصلی سرطان پروستات کلیک کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *